3 Nisan 2014 Perşembe

Gol atmak ne kadar zor ?

Bilgilendirme: Yeni çıkan yazıları sadece twitter üzerinden duyuruyorum.Yazılarımı takip etmek için yapmanız gereken şey:  https://twitter.com/kaanozcinar adresine gelmek.

Bundesliga'da 28.hafta sona erdi. 18 takımlık ligde, önceden bu turnuvayı 4 kere kazanmış olan Werder Bremen neden 12. sırada ? Bunda bir yanlışlık, sorun olmalı. Gelin bakalım neymiş Bremen'de ki bu sorun..

'Golcü' - 'Transfer Planlaması'

İşte bunlar incelemenin anahtar kelimeleri.

'Golcü' sorunundan başlayalım. Sezon devre arasına girdiğinde Werder Bremen 17 maçta 22 gol atıp kalesinde 37 gol görmüştü. 17 maç 22 gol epey az bir sayı. Sezonun ilk yarısında takımda bulunan santraforlar Nils Petersen ile Franco Di Santo idi. Belli ki sıkıntı var. Forvet alınması lazım ama teknik heyet 2 ortasaha ismini kadroya kattı. Bu isimler Ludovic Obraniak ve Fin Bartels. 

2. yarı başladı. Bremen sezonun ilk yarısını 19 puan ile 11. sırada kapatmıştı.  İkinci devrenin ilk maçında 17 haftada 12 mağlubiyet alan Braunschweig'ı konuk ediyordu. Kesin galibiyet gözüyle bakılan bu maçtan Werder Bremen 'gol atamadan' 0-0'lık beraberlikle ayrıldı. 

Gelelim 19, 20, 21 ve 22. hafta maçlarına. 

19.haftada Augsburg deplasmanına giden Bremen buradan 3-1'lik skor ile mağlup ayrıldı. Atılan gol 1 idi ancak bu gol Bremen tarafından atılmamıştı. Bracker kendi filelerini havalandırmıştı. Bu maçta Bremen sadece 4 şut çekti ve bu şutların hiçbirisi isabetli değildi. Augsburg %72 topla oynamıştı. Sıkıntı büyümeye başladı.

20.haftada rakip Dortmund. Taraftarlar Bremen'e inanmış bir mucize bekliyorlardı. Ancak sonuç acı bir mağlubiyet oldu. Dortmund deplasmandan 5-1'lik bir galibiyet ile ayrıldı. Gol attı Bremen ancak bu golü 20 yaşında Türk asıllı olan Levent Ayçiçek dakika 90'da kaydetti. Bu çocuk bu sezon sadece 2 maçta forma giydi, ikisinde de oyuna sonradan girdi. Biri bu maçtı golünü attı.

21.haftada rakip Mönchengladbach. Güçlü bir rakip ancak Bremen bu maçtan 1-1'lik beraberlik ile ayrıldı. Gol dakika 88'de Obraniak'tan geldi.

22.haftada aynı puanda olduğu Frankfurt ile karşılaştı Bremen. Skor yine 0-0. Yine gol atamadı Bremen. Puan alması bile mucizeydi. 3 şut çekti 1'i bile isabetli değildi. Frankfurt 21 şut çekti ancak onlarda golü bulamamıştı. Bu arada bu maçta çift santrafor çıktı Bremen ama yine tutmadı.

5 hafta geçti ve Werder Bremen bu 5 haftada 3 gol attı 9 gol yedi. 3 golden birini de rakip kendi ağlarına göndermişti. 2 gol diyebiliriz. Biri genç Levent'ten diğeri yeni transfer Obraniak'tan.

23, 24, 25, 26, 27 ve 28. hafta maçlarına bakalım.

23. haftada çok kötü günler geçiren Hamburg ile karşılaştılar. Bu maçtan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı Bremen. Gol yine bir ortasaha olan Zlatko Junuzovic'ten gelmişti.

24.haftada çok kötü günler geçiren başka bir takım Nürnberg ile karşılaştılar. Bu deplasmandan da 2-0'lık galibiyetle dönen Bremen, arka arkaya 2 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı ve bu 2 maçta 3 gol atıp hiç gol yememişti. Bu arada Nürnberg maçında goller Franco Di Santo ve Philipp Bargfrede'den gelmişti.

25.haftada Stuttgart ile karşılaştılar. Bu maçtan 1-1'lik bir sonuç çıktı. Bremen'in tek golü Aaron Hunt'tan geldi. Bremen 23, 24 ve 25. haftalarda nağmalup bir seri yakaladı.

26.haftada bu seri bozuldu ve Bremen, Freiburg'a 3-1 mağlup oldu. Gol Nils Petersen'den geldi.

27.haftada da Wolfsburg'a 3-1 kaybetti Bremen. Tek gol stoper Prodl'dan geldi.

28.hafta yani geçen haftasonuna geldik. Hannover deplasmanı etkili oyunla başladı Bremen. Zieler geçit vermedi. Dakika 90'da Prodl çıktı golü attı maçı takımına 2-1 kazandırdı. Diğer gol Di Santo'dan gelmişti.


İkinci yarının değerlendirmesini yaptık. Puan durumuna göz atalım,




Werder Bremen'de gol sayılarının dağılımı,


Evet, yanlış görmüyorsunuz Bremen'de 28 haftada en çok gol atan oyuncunun sayısı sadece 6..


Werder Bremenli oyuncular 28.haftada dahil olmak üzere  3 kez kırmızı kart gördüler. Franco Di Santo direk kırmızı kart, Felix Kroos ve Santiago Garcia ise ikinci sarıdan kırmızı kart gören isimler oldular.


Gelelim transfer planlaması konusuna. Bremen sezon başında santrafor olarak Bayern'den Nils Petersen ve Wigan'dan Franco Di Santo ile anlaşma sağladı. Ancak bu isimler beklenen katkıyı veremediler. Devre arası Bremen'in en azından ortalamanın üstünde bir forvet alması gerekiyordu ancak bunu yapmadılar ve şimdi Ailton'un, Rosenberg'in, Charisteas'ın, Pizarro'nun, Almeida'nın, Klose'nin, Klasnic'in, Sanogo'nun forvet seçenekleri olduğu 2003-2010 yılları arasını mumla arıyorlar..

0 yorum :

Yorum Gönder