3 Mayıs 2014 Cumartesi

Kasketli Amca

Bilgilendirme: Yeni çıkan yazıları sadece twitter üzerinden duyuruyorum.Yazılarımı takip etmek için yapmanız gereken şey:  https://twitter.com/kaanozcinar adresine gelmek.

Rudolf Hiden.

Avusturyalı Rudi 9 Mart 1909 tarihinde Graz'da doğdu. 

Futbol tarihinin en büyük kalecilerinden biridir Rudi. Avusturya milli takımının ''Harika Takım'' olduğu devirde bu takımın kalesini korumuştur. 1935'de Fransa'ya yerleşmiş ve Fransa vatandaşlığı almıştır. Fransa'da Racing Paris takımında oynamıştır. Bu takımla 3 kupa 1 lig şampiyonluğu kazanmıştır. 20 defa Avusturya, 1 defa da Fransa milli takımının formasını giymiştir. Arsenal'a transferi çalışma izni yüzünden engellenmişti. 




Heybetli, sağlam fakat kendisine ''Kedi'' dedirtebilecek kadar çevikti. Büyük elleri ile topu hapseder, uzun degajmanlar yapar, kaleden yerinde çıkışlarla kurtarışlar yapar, ceza sahasının dışına çıkıp bolca kafa ile top karşılardı. Kafasındaki kasketi ile her zaman dikkatleri üzerine çekmişti. 

Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlükte başarılı olamadı. Bir bacağı, bir kazadan sonra kesildi. Ün yaptığı Viyana'da 11 Eylül 1973 tarihinde 64 yaşında fakirlik içerisinde vefat etti. 

Başarıları:

2 kez Steiermark şampiyonluğu (1926, 1927)
20 kez Avusturya Milli Takımı forması giydi
1 kez Avusturya Kupası şampiyonluğu (1931)
1 kez Fransa Ligi şampiyonluğu (1936)
1 kez Fransa Milli Takımı forması giydi







0 yorum :

Yorum Gönder