13 Ocak 2014 Pazartesi

İlk yarıda neler yaptılar ? - Galatasaray

Bilgilendirme: Yeni çıkan yazıları sadece twitter üzerinden duyuruyorum.Yazılarımı takip etmek için yapmanız gereken şey:  https://twitter.com/kaanozcinar adresine gelmek.

Bu yazıda ligin ikincisi durumundaki Galatasaray'ı işleyeceğim.


Galatasaray



Ligin ilk yarısını Fenerbahçe'nin arkasında ikinci olarak bitiren Galatasaray,ilk yarıda oynadığı 17 maçın 9'un da sahadan galibiyetle ayrılırken bunun dışında 6 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.Kendi sahasında oynadığı 8 maçta hiç mağlubiyet almayan Galatasaray bu maçlardan 6 galibiyet ve 2 beraberlik çıkardı.Galatasaray dış sahada oynadığı 9 maçta ise 3 galibiyet 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

Galatasaray'ın bu sezon kaybettiği iki maç ise Akhisar Belediyespor (2-1) ve  Fenerbahçe (2-0).

Galatasaray ilk yarıda rakip takımlarının filelerine toplam 28 gol gönderirken kendi kalesinde ise 17 gol gördü.Kendi sahasında 8 maçta 14 gol atıp 7 gol yiyen Galatasaray,dış sahada ise çıktığı 9 karşılaşmada 14 gol atıp 10 gol yedi.

Galatasaray ligin en çok gol atan takım sıralamasında 5.sırada bulunuyor ve maç başına 1.65 gollük bir ortalama bulunuyor.

Galatasaray'da ilk yarının en golcü ismi geçen senenin gol kralı Burak Yılmaz.Maç başına 0.59 gol ortalaması bulunan Burak toplamda 17 ilk 11'de 16 maça çıktı.Bu maçlarda rakip ağlara 10 gol gönderdi.Galatasaray takımı içerisinde en yakın takipçisi 7 golü bulunan Didier Drogba.



Galatasaray'ın ilk yarıda aldığı en farklı galibiyetler ( Hükmen sayılan Beşiktaş maçı hariç )

Kayserispor 2 - 4 Galatasaray
Galatasaray 2 - 0 Elazığspor
Kayseri Erciyesspor 1 - 3 Galatasaray

Galatasaray'ın bu sezon oynadığı maçlarda ki gol dağılımı



Galatasaray'da bu sezon tüm maçlarda ilk 11 forma şansı bulan oyuncu yok.17 maçın 16'sın da ilk 11'de oynayan isimler ise Burak Yılmaz ve Didier Drogba ikilisi oldu.



Galatasaray'da ilk yarıda en çok sarı kart gören isim 5 sarı kartla Selçuk İnan oldu.


Galatasaray'da ilk yarıda 3 isim kırmızı kart gördü.Bu isimler Felipe Melo , Selçuk İnan ve Dany Nounkeu.


Galatasaray'ın maçını fazladan yöneten hakem bulunmamakta.En yüksek rakam 2 ve 2 maç yöneten hakem sayısı 5.

Transferler ( Teknik Heyet )


Galatasaray'ın sezon içindeki ilk transfer teknik heyette oldu.Galatasaraylıların tabiriyle '' İmparator Fatih Terim '' görevden alındı.Fatih Terim ilk yarıda görev aldığı süre içerisinde 5 maça çıktı.5 maçta 2 galibiyet 3 beraberlik alan Terim 5.hafta sonunda görevden alındı ve Milli Takımın yolunu tuttu.6.hafta takımın başında geçici olarak Claudio Taffarel bulundu.Bu maçtan Galatasaray beraberlikle ayrıldı.



Galatasaray teknik direktör arayışlarını İtalyan Roberto Mancini ile anlaşarak tamamladı.

Roberto Mancini Galatasaray'da ligde çıktığı 11 karşılaşmada 7 galibiyet 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.Şu anda görevini sürdürmekte olan Roberto Mancini taraftarlar tarafından da saygı ve sevgi kazanmaya başladı...



Oyuncu Transferleri

Galatasaray ilk yarı sonunda transfer çalışmalarında en aktif olan takım konumunda.

Galatasaray bu yoğunlukta sürpriz bir transfere imza atarak İsviçre'nin Grasshopers kulübünde forma giyen 22 yaşındaki Boşnak Izet Hajrovic ile 3,5 M € karşılığında 4 yıllık sözleşme imzaladı.Hajrovic Antalya Cup'ta 2 maçta 1 devre oynayarak takıma adapte olmaya çalıştı.




Dedikodular

Alex Telles

Galatasaray'da transfer edilmesi günlerdir süren Alex Telles için Brezilya basınından atılan son iddaa Alex Telles'in menajeri Otto'nun '' Perşembe günü İstanbul'dayız '' diye bir demeç verdiği yönünde.

Alex Telles 15 Aralık 1992 doğumlu olup.Brezilya'da Gremio takımında forma giymektedir..




Veysel Sarı

25 Temmuz 1988 doğumlu,Eskişehirspor takımında forma giyen oyuncu Veysel Sarı'nın kulübüyle olan sözleşmesi sezon sonu bitiyor.Galatasaray bu durumu değerlendirmek için çalışmalarını hızla sürdürüyor.



Salih Dursun

12 Temmuz 1991 doğumlu,Kaysersior takımında forma giyen Salih Dursun Galatasaray'ın Fatih Terim döneminden beri istediği bir oyuncu.Galatasaray'a transferi çok büyük bir ihtimalle gerçekleşecek.



Nemanja Vidic

21 Ekim 1981 doğumlu,İngiltere'nin Manchester United takımında forma giyen Sırp oyuncunun Galatasaray'a transferi için iddaalar yükselmeye başladı.United'in Astori'yi alması halinde Vidic'in Galatasaray'a gelmesi çok büyük bir ihtimal konumunda.



Takımdan Ayrılan ve Ayrılacaklar

Galatasaray kulübünde bir diğer konu ise yabancı kuralı yüzünden kadrosunu değiştirme sorunu.

Bu çalışma için takımdan gönderilmesi söz konusu olan isimler ;

Nordin Amrabat

Albert Riera

Dany Nounkeu



Takımdan resmi olarak ayrılan ilk isim Engin Baytar oldu.Engin sezon sonuna kadar Çaykur Rizespor'da kiralık olarak forma giyecek.




Şampiyonlar Ligini katmadığım sadece lig üzerinden gittiğim bu Galatasaray'ın ilk yarı değerlendirmesini böylece bitirmiş bulunuyorum.

0 yorum :

Yorum Gönder