13 Ocak 2014 Pazartesi

İlk yarıda neler yaptılar ? - Fenerbahçe

Bilgilendirme: Yeni çıkan yazıları sadece twitter üzerinden duyuruyorum.Yazılarımı takip etmek için yapmanız gereken şey:  https://twitter.com/kaanozcinar adresine gelmek.

Selamlar , bugün ki yazıyla beraber uzun bir aradan sonra yazı yayınlamış olacağım.Gelelim konumuza , konumuz Türk takımlarının ve oyuncularının ilk yarıda neler yaptığına genel bir bakış.Ayrıca takımların yaptıkları ve yapacakları transferler hakkında kısa bilgiler olacak.Bu yazıda lider Fenerbahçe incelenecek.


Fenerbahçe





Ligi ilk yarının lideri olarak tamamlayan Fenerbahçe,ilk yarıda oynadığı 17 maçın 13'ün de sahadan galibiyetle ayrılırken 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.Kendi sahasında çıktığı 9 karşılaşmada hiç mağlubiyet almayan Fenerbahçe ilk yarıyı kendi sahasında 7 galibiyet 2 mağlubiyetle sonuçlandırdı.Fenerbahçe deplasmanda ise çıktığı 8 karşılaşmada 6 galibiyet 2 mağlubiyet aldı.

Mağlubiyet aldığı takımlar Konyaspor (3-2) ve Karabükspor (2-1).

Fenerbahçe ilk yarıda rakip filelere 43 gol gönderirken kendi kalesinde 19 gol gördü.Kendi sahasında oynadığı 9 maçta  27 gol atıp 7 gol yiyen Fenerbahçe , deplasmanda 16 gol atıp 12 gol yedi.

Aynı zamanda Fenerbahçe liginde en çok gol atan takımı olup arkasından gelen Sivasspor'a 12 gollük bir fark atmış durumda.

Fenerbahçe'de ilk yarıda en golcü isim Moussa Sow oldu.Sow çıktığı 15 karşılaşmanın 14'ünde ilk 11'de forma giydi ve 9 gole imza attı.Sow'un ardından Fenerbahçe'de en çok gol atan isim 8 golle Emmanuel Emenike.





Fenerbahçe'nin ilk yarıda aldığı en farklı galibiyetler ;

Fenerbahçe 4 -0 Elazığspor
Fenerbahçe 5 - 1 Kayserispor

Fenerbahçe'nin bu sezon oynadığı maçlarda ki toplam gol dağılımı ;




Fenerbahçe'de bu sezon tüm maçlarda ilk 11 başlayan tek isim Hollandalı Dirk Kuyt oldu.




Pierre Webo'da 17 maçta oynamasına karşın bunların sadece 9'un da ilk 11'de yer alabildi.

İlk yarıda en çok sarı kart gören oyuncular ise 6 sarı kartla Caner Erkin ve Alper Potuk oldu.





Tek kırmızı kart gören isim ise Portekizli Raul Meireles oldu.Meireles takımını 3-3 sonuçlanan Beşiktaş maçında yalnız bırakmıştı.




Fenerbahçe'nin ilk yarıda en çok maçını yöneten hakem ise İlker Meral oldu.İlker Meral 3 maç yönetti , bu 3 maçtan Fenerbahçe 3 galibiyetle ayrıldı.




Her ne kadar Ersun Yanal '' Transfer yapmayacağız '' dese de Medya'da çıkan transfer haberlerinin arkası kesilmiyor.İşte o liste ; 


Diego Ribas 

28 Şubat 1985 doğumlu,Bundesliga'nın Wolfsburg kulübünde forma giyen Brezilyalı futbolcu Fenerbahçe'nin medyadaki gündeminde başı çeken isim.




Kevin Kampl

9 Ekim 1990 doğumlu,Avusturya Bundeliga'nın Salzburg kulübünde forma giyen Sloven futbolcu Ersun Yanal'ın en çok istediği isim olarak iddaa ediliyor.




Mehmet Ekici

25 Mart 1990 doğumlu,Bundesliga'nın Werder Bremen kulübünde forma giyen Türk futbolcu transfer ihtimali çok düşük olsada Türk olduğu için Fenerbahçe'nin listesine girmeyi başardı.



Fenerbahçe'de ilk yarı sonunda takımdan ilk gönderilen isim Semih Şentürk oldu.Semih Antalyaspor kulübü ile anlaştı.



Ayrıca takımdan gönderilmek istenen iki yabancı var.Bu isimler Joseph Yobo ve Michal Kadlec.




Kısa olarak işlediğimiz Fenerbahçe değerlendirmesi bitti.Diğer yazı ligin ikincisi durumunda ki Galatasaray olacak.

0 yorum :

Yorum Gönder